Timpul Local

Membru Rolling Stones ucis de bodyguard

Datorita aparitiei unor noi dovezi, politia britanica e pe cale sa redeschida dosarul mortii lui Brian Jones, fost membru „Rolling Stones”, la 40 de ani dupa ce trupul neinsufletit al acestuia a fost gasit pe fundul unei piscine. Neasteptata decizie a politiei a survenit in urma unei noi probe dezvaluite de catre publicatia britanica „The Mail on Sunday” in legatura cu moartea misterioasa a legendei rock, care sugereaza ca acesta a fost ucis de catre bodyguardul sau.

Varianta oficiala de pana acum spune ca Jones s-a inecat, la varsta de 27 de ani, in piscina proprietatii sale Cotchford Farm din East Sussex, Marea Britanie, la data de 2 iulie 1969, pe cand se afla sub influenta alcoolului si stu¬pefiantelor. Verdictul initial a fost „moarte prin accidentare", cu toate ca raportul post-mortem spunea ca in urma autopsiei nu s-au gasit urme de droguri in corpul starului, doar echivalentul a trei halbe si jumatate de bere. In prezent, insa, un ofiter de la politia din Sussex a fost desemnat sa caute prin cele 600 de documente primite de la jurnalistul-investigator Scott Jones.

Acesta cercetase pe cont propriu, vreme de patru ani, decesul chitaristului. Noua ancheta este rezultatul intalnirii de trei ore si jumatate dintre Jones si seful politiei din Sussex de luna trecuta, cand au dezbatut declaratiile martorilor aflati la Cotchford in seara in care artistul a murit. Echipa de detectivi studiaza minutios o serie de dosare nemaivazute pana acum, eliberate de catre Biroul de Inregistrari Publice, fiind gata de lansarea unei noi investigatii in cazul in care vor considera ca exista indeajuns de multe dovezi. Asta ar fi cu adevarat ceva nou pentru politia din Sussex, care pana in prezent a refuzat cu inversunare sa redeschida cazul.

Scott Jones a declarat recent: „Dupa 40 de ani invaluiti in mister, oricine care pretuieste reputatia lui Brian va astepta cu bucurie si nerabdare rezultatul final al unei eventuale anchete. In noiembrie am publicat declaratia asistentei Janet Lawson – persoana care a descoperit corpul lui Jones. Aceasta a marturisit ca l-a vazut pe bodyguardul acestuia, Frank Thorogood, „sarind in piscina si facandu-i ceva lui Brian”. Femeia era convinsa ca Thorogood – decedat in 1994 – l-a ucis pe Jones. Varianta ei este sustinuta si de Albert Evans, primul politist care a ajuns la locul crimei si cel care a vorbit cu toti martorii in orele ce au urmat mortii chitaristului.

Acesta a ajuns la concluzia ca moartea lui Brian Jones a survenit in urma unei lupte cu bodyguardul. Alte noi probe aparute sunt direct legate de modul in care a fost facuta investigatia originala condusa de inspectorul-sef Bob Marshall, care arata ca trei martori a caror identitate nu este cunoscuta au fost lasati sa paraseasca zona fara a fi supusi vreunui interogatoriu, cum ar fi fost mai mult decat normal. Plus ca, la trei saptamani de la moartea lui Jones, soferita de taxi, Joan Fitzsimons, fosta iubita a lui Thorogood, a fost atacata si lasata sa moara. Potrivit inregistrarilor oficiale, femeia avea de gand sa spuna „ceva” presei despre asa-zisul accident in urma caruia chitaristul si-a pierdut viata.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *