Moldova

Mihai Ghimpu „atacat” de poliţiştii maltrataţi la 7 aprilie

„Să nu credeţi că nu avem încredere în voi. Poliţiştii sunt oameni ca şi toţi ceilalţi. Cine nu are nicio vină trebuie să se simtă liber, iar dacă a încălcat legea, va trebui să răspundă. Curaţi ca în ziua botezului e cam greu să fim, dar important e să nu folosim funcţia pe care o avem pentru a acoperi o infracţiune”, a declarat Ghimpu.

Poliţiştii s-au interesat dacă vor fi pedepsite persoanele civile care au fost agresive. Ghimpu le-a spus că au fost pornite dosare penale şi în apărarea celor care au fost agresaţi de protestatari.
Poliţiştii nu s-au arătat prea prietenoşi. Ei l-au învinuit pe Ghimpu că a făcut eroi din protestatari agresivi, „dar la poliţişti le-aţi dat premii de câte o mie de lei pe care i-au cheltuit pentru tratament ca mai apoi să aibă domnul ministrul ce raporta”, a spus un poliţist. Colegii săi l-au aplaudat. La rândul său, Ghimpu i-a învinuit că mulţi dintre ei au ştiu cum a fost omorât Valeriu Boboc, dar au tăcut. „Eu ştiu că sunt unii comandanţi care interzic subalternilor să spună adevărul. Nu înţeleg, de ce îi ascundeţi”, le-a spus preşedintele interimar. Poliţiştii au mai propus ca să fie creat un centru de reabilitare psihologică pentru toată lumea care a suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie. În acea zi au fost răniţi 275 de colaboratori ai poliţiei.

La despărţire, Mihai Ghimpu le-a dat numărul te telefon ca poliţiştii să îl sune, să-i scrie mesaje.
„Să nu credeţi că avem gânduri ascunse şi că nu avem încredere în dvs.”, a încheiat Mihai Ghimpu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *