Politică

Mihai Ghimpu nu este mulțumit de activitatea Maiei Sandu, dar apreciază că apleacă capul în fața Rusiei. „Vom fi independenți când ne vom uni cu țara, că are economie, are industrie, produce”

În cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8, Ghimpu a declarat că, lumea credea că dacă va vota o doamnă atunci „laptele va curge la deal”.

Întrebat de jurnalist dacă este mulțumit de activitatea șefei statului, Ghimpu a răspuns sec că, nu este.

„Nu, dar ultima perioadă, faptul că nu mai e cu capul aplecat în fața Rusiei, apreciez. Este președinte, deține toată puterea și cu toate că constituția nu permite așa ceva, dar de facto, ea conduce cu Guvernul și puterea legislativă”, a precizat Ghimpu.

Președintele de onoare al PL, susține că nu apreciază promovarea politicii stataliste de care dă dovadă Sandu.

Sunt lucruri că, anume promovarea politicii stataliste derutează lumea. Fix ceea ce au făcut președinții care au venit din anii 90 încoace” a menționat Ghimpu.

Deși, Dorin Galben i-a precizat lui Ghimpu că Maia Sandu declarase într-un interviu că susține unionismul, președintele de onoare al PL susține că este nevoie că această idee să fie promovată.

„Trebuie să promovezi această idee dacă vrei să atingi aceasta. Statalismul nu-i scuză pentru a bloca dezvoltarea unionismului. Unioniștii au votat pentru PAS ca să nu treacă Dodon. Cu cât mai departe suntem de ziua în care ne-am declarat independența cu atât mai greu ne va fi unirea” a spus Ghimpu.

Mihai Ghimpu a vorbit și despre problema cea mai mare a Moldovei, după părerea acestuia, și anume, economia pe care nu o avem. Acesta consideră că nu este posibilă independența dacă nu avem o industrie producătoare. Totodată, Ghimpu este de părere că nicio criză nu ne va afecta, deoarece nu avem economie.

Noi vom fi independenți când ne vom uni cu țara, că are economie, are industrie, produce. Cum să fim independenți dacă noi nu putem forma un buget din veniturile pe care le avem. Noi tot timpul așteptăm de la UE să ne dea. Noi nu producem ca să avem venit să acoperim cheltuielile noastre. Un stat poate fi independent când exportul acoperă importul, dar la noi e invers. Noi nu putem fi țară independentă dacă nu avem industrie producătoare… Pe noi nicio criză nu ne poate afecta fiindcă nu avem economie”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. D-le Ghimpu, ați avut șansa să faceți ca astfel de specimene ca Maia Sandu să nu ajungă niciodată la putere și să falimenteze acest județ românesc cu acte merkelo-putiniste. Ați tăcut atunci, acum este târziu. Mai bine revigorați cât mai repede aripa cea de forță a PL-ului, fără nepoți bețivani și curvari, proști ca noaptea, cu ЛЮБЭ în cap…, fără CARP-e mizerabile, fără lingușitori și imecili, culegători de patlagele …. Hai ghea Mișa, că ești ultima noastră speranță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *