Ultima oră

MIHAI GODEA: Avertisment public în contextul vizitei lui Dmitri Rogozin la Chișinău

Organele de drept vor fi solicitate sa investigheze legitimitatea vizitei vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, in Moldova. Solicitarea vine din partea deputatului neafiliat Mihai Godea, presedintele Partidului Actiunea Democratica (PAD), care afirma ca aceasta vizita este o atentare directa la integritatea Republicii Moldova.

Mihai Godea a spus, la o conferinta de presa, ca vizita lui Dmitri Rogozin în stânga Nistrului, când este marcata sarbatoarea auto-proclamatei independente, este o sfidare a Republicii Moldova. „Toata lumea întelege ca Rogozin vine sa conduca sarbatoarea de la Tiraspol. Autoritatile devin complici ai provocarilor. Lansam un mesaj public de avertisment. Codul Penal al Republicii Moldova sanctioneaza actiunile de subminare a suveranitatii statului”, a remarcat Mihai Godea.

Deputatul a mai spus ca, daca autoritatile de la Chisinau ar avea verticalitate, l-ar expedia pe Rogozin la Kremlin, cu mentiunea de persona non-grata. „Vizita lui Rogozin este o situatie când constati ca multor politicieni moldoveni le lipseste coloana vertebrala”, a accentuat Mihai Godea. Liderul PAD a mai spus ca vizita oficiala la Chisinau este doar un mecanism de a legitima prezenta lui Rogozin în stânga Nistrului.

Dmitri Rogozin vine astazi, 2 septembrie, la Chisinau, la invitatia ministrului economiei, Valeriu Lazar. Oficialul rus urmeaza sa se întruneasca si cu premierul Iurie Leanca.

Sursa protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *