Ultima oră

Milioane in afacerile cu jocuri de noroc

Cel putin doi agenti economici care activeaza in domeniul jocurilor de noroc, utilizand scheme ilicite, nu au achitat impozite in suma de circa 3 mln. lei, anunta surse din cadrul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei (CCCEC).

Potrivit Angelei Starinschi, sef de sectie la CCCEC, in urma verificarii agentilor economici care presteaza servicii in domeniul jocurilor de noroc, colaboratorii institutiei au stabilit ca intreprinderile „Lux Stil" si „Master Game", in perioada anilor 2007-2008, nu au declarat venituri din activitatea de antreprenoriat in valoare de peste 90 mln. lei (aproximativ 5,7 mln. euro), impozitele diminuate fiind estimate la circa 3 mln. lei.
Starinschi a mentionat ca incalcarile au fost depistate la doar cateva filiale ale acestor agenti, care activeaza sub marcile comerciale „Banzai" si „Master Game", numarul reprezentantelor pe tot teritoriul tarii fiind de 43.
CCCEC a deschis doua dosare penale, in baza articolului 244 din Codul Penal, pentru evaziuni fiscale comise de catre factori de decizie de la „Lux Stil" si „Master Game". In prezent, continua investigatiile, pentru a identifica circumstantele si conditiile care au favorizat practicarea acestor scheme si prejudiciul real cauzat de catre cei doi antreprenori.

MOLDPRES

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *