Actualitate

Militanţii islamişti au declarat o parte a Rusiei teritoriu ISIS

În acest context militanții l-au desemnând șef al provinciei pe Abu Muhammad al-Kadar, scrie Institute for the Study of War (ISW) cu referire la declarația unuia dintre liderii ISIS, Abu Muhammad al -Adnani.

Anunțul a fost făcut imediat după ce militanții din Caucazul de Nord au jurat credință ISIS și liderului său Abu Bakr al-Baghdadi, conform unui clip video, care a apărut pe serviciul YouTube, afirma site-ul „kavkaz-uzel.ru”.

În film militanții afirmă că întreg „Emirat al Caucazului” (Imarat Kavkaz), reprezentând aproape toate regiunile din Caucazul de Nord, inclusiv Cecenia, Daghestan, Kabardino-Balkaria, Ingușetia.

Potrivit ISW, militanții ISIS a început pregătirile pentru deschiderea „filialei” din Caucazul de Nord încă din luna ianuarie a acestui an, chiar înainte de asasinarea șefului „Caucazul Emiratul” Aliaskhab Kebekov.

Analiștii sugerează că acum teroriștii Imarat Kavkaz vor purta o luptă pentru influență în regiune cu membrii „Al-Qaeda”.
În același timp, aceeași sursă afirmă că ISIS nu va desfășura operațiuni militare în Caucazul de Nord. Deschiderea unui „vilayat” în regiune are ca obiectiv principal ridicarea moralului jihadiștilor.

Trebuie amintit însa că, în decembrie 2014, militanții „Imarat Kavkaz” au atacat forțele de ordine din capitala Republicii Cecenia, Groznîi – ucigând 14 polițiști și militari şi rănind 36 de persoane.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *