CSI / RusiaExterne

Ministerul britanic al Apărării: Rusia se confruntă cu „amenințări concomitente” pe frontul sudic. Puterea aviației navale, esențială pentru Moscova în Marea Neagră

Rusia se străduiește să facă față amenințărilor de pe frontul sudic, potrivit serviciilor de informații militare britanice, citate de Sky News.

Avioanele lansate de flota sa navală din Marea Neagră și-au asumat un rol din ce în ce mai important în încercarea de a contracara progresele Ucrainei, a declarat Ministerul britanic al Apărării.

Sunt întreprinse operațiuni de patrulare aeriană pentru a identifica din timp dronele, în timp ce flota a fost mutată la Novorossiysk după atacurile asupra orașului portuar Sevastopol din Crimeea.

„Componenta aviației navale a Flotei rusești a Mării Negre și-a asumat un rol deosebit de important în operațiunile flotei, în timp ce aceasta se străduiește să facă față amenințărilor concomitente pe flancul sudic al războiului din Ucraina”, a declarat ministerul.

„Rusia încearcă să folosească puterea navală aeriană pentru a-și proiecta forța deasupra nord-vestului Mării Negre”.

Avioane amfibii precum Be-12 Mail, proiectat în anii 1950, au zburat de la bazele din Crimeea ocupată, în timp ce avioanele de luptă Su-24 Fencer și Flanker au efectuat lovituri aeriene, inclusiv una asupra Insulei Șerpilor, avanpostul stâncos din Marea Neagră care a devenit sinonim cu rezistența ucraineană în primele ore ale invaziei din februarie anul trecut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Se incearca sa se puna batista pe tambal. Daca americanii nu mai pompeaza bani ne trezim cu rusii calare pe R. Moldova.

    1. Problema nu este la americani (ca nu mai pompeaza bani), problema este la autoritatile din RM, caci daca ar intelege unirea cu Romania ar disparea problema invaziei Rusiei. Unirea ar extinde protectia armata a NATO automat si asupra RM, ceea ce aderarea la UE nu rezolva protectia armata. Autoritatile RM au interese personale, care nu coincid cu interesele majoritatii populatiei. Nici majoritatea nu este clar decisa in ce parte sa o ia: Vest sau Est. Daca ar fi fost decisa, ar fi cerut Unirea. Moldovenii asteapta ca americanii sa-i scoata din cacat pompand ei bani. Nu se face asa, intai ceri unirea si apoi vin si americanii cu armata, nu invers. Pai americanii ce sa zica: bagam bani undeva unde nu suntem doriti ? De ce sa pompam bani acolo ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *