Politică

Ministrul Apărării din Germania face o vizită suprinzătoare în Odesa

Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a sosit sâmbătă la Odesa într-o vizită neanunțată anterior, unde a fost întâmpinată de ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov.

Aceasta este prima vizită a lui Lambrecht în Ucraina de când a început invazia pe scară largă a Rusiei.

Ministrul german al apărării a declarat că Ucraina va primi în curând primul din mai multe sisteme de apărare aeriană IRIS-T promise de Berlin. Potrivit acesteia, ar trebui să ajungă în „următoarele zile”.

Se spune că Lambrecht a fost nevoit să se ascundă pentru o vreme într-un buncăr din cauza unui raid aerian.

În special, ministrul a fost informat despre utilizarea sistemelor de apărare antiaeriană autopropulsate Gepard, predate Kievului de către guvernul german. Potrivit Lambrecht, aceste tunuri antiaeriene autopropulsate vor contribui la protejarea infrastructurii critice din Odessa împotriva atacurilor cu rachete rusești.

Anterior, Germania a livrat Ucrainei un total de 30 de astfel de SAU, precum și 6.000 de cartușe pentru acestea.

La rândul său, Reznikov a declarat că Lambrecht „a adus vești bune și mai multe instrumente pentru consolidarea armatei ucrainene”.

„Am discutat despre situația geopolitică și de securitate actuală, ministrul a fost bucuros să interacționeze cu trupele noastre și să vadă sistemul Gepard la datorie”, a adăugat el.

Reznikov a adăugat că aceasta a fost prima vizită a ministrului german al apărării în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *