Actualitate

Ministrul Brînzan vs. alianța ACUM-PSRM /// Anularea programului CETĂȚENIE prin investiții va costa statul câteva MILIOANE de euro

Vadim Brînzan a spus că a avut recent o întrevedere cu responsabilii consorțiului care gestionează programul. Toți s-au declarat deschiși pentru dialog, astfel ca procesul de obținere a cetățeniei să devină mai transparent. Momentan s-a luat o pauză, în condițiile în care Parlamentul a votat în prima lectură anularea programului.

Vadim Brînzan menționează că acest program, așa cum este acum, ar putea prezenta riscuri legate de structura tranzacțiilor financiare. La fel, a apărut un sentiment de obscuritate, spune ministrul, menționând că este necesar să se cunoască care sunt beneficiarii finali ai consorțiului de companii care au grijă de program. Se cer verificări și asupra celor zece operatori locali care perfectează actele primite de la doritorii de a obține cetățenia prin investiții.

Până acum, au fost acceptate două de acordare a cetățeniei prin investiții. Un solicitant este din Australia, altul din India. 34 de cereri se află în proces de examinare. Majoritatea solicitanților sunt din Asia, Oceania, SUA. Din Europa sunt mai puțini.

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat programul cetățeniei prin investiții în noiembrie anul trecut. Acordarea cetățeniei prin investiții prevede vărsarea a 100 de mii de euro în bugetul de stat, pentru proiecte de dezvoltare durabilă a Moldovei.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *