Sănătate

Ministrul Sănătății: În R. Moldova se înregistrează, în continuare, un număr sporit de cazuri de COVID-19

Ministerul Sănătății informează că în Republica Moldova se înregistrează, în continuare, un număr sporit de cazuri de COVID-19. În perioada 27 februarie – 5 martie, au fost raportate 3 690 de cazuri, cu doar 12 cazuri mai puține față de săptămâna precedentă.

Numărul cazurilor de gripă sezonieră și infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS) este în scădere. Astfel, au fost confirmate 62 de cazuri de gripă, cu 33% mai puține în comparație cu săptămâna trecută, 9 602 – IARCS, în descreștere cu 12,7% și 409 – infecții respiratorii acute severe (SARI).

În ceea ce privește spitalizările din cauza infecțiilor respiratorii virale acute, numărul acestora s-a redus cu 14,2%. Respectiv, în instituțiile medico-sanitare au fost internate cu IARCS 246 de persoane, iar cu gripă – 41. Majoritatea internărilor sunt în rândul copiilor de până la patru ani.

Potrivit Ministerului Sănătății, nu au fost înregistrate decese provocate de gripă.

În total, în acest sezon, au fost confirmate 1 769 de cazuri de gripă, 224 697 – IARCS și 9 341 – SARI.

MS îndeamnă oamenii să fie prudenți în continuare: „purtați măști de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectați distanța, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută; aerisiți periodic încăperile; respectați igiena mâinilor, eticheta tusei şi a strănutului”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *