Actualitate

Mitripolia lui Vladimir (Nicolae Cantarean) subordonată criminalilor de război de la Moscova a decis că nu vrea să adere la Patriarhia Română

În cadrul ședinței a fost pusă în discuție propunerea unor preoți privind aderarea in corpore a acestei structuri bisericești la Patriarhia Română.

„În cadrul ședinței, a fost adoptată o decizie potrivit căreia Biserica Ortodoxă din Moldova (mitropolia lui Cantarea subordonată criminalului Gundeav – n. red) își păstrează statutul ei actual.

Îl avem pe Înaltpreasfințitul mitropolit Vladimir (Cantarean), întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova. Clerul și poporul rămâne fidel Bisericii Ortodoxe din Moldova și mitropolitului Vladimir. Nu vor fi inițiate discuții privind aderarea Bisericii Ortodoxe din Moldova la Patriarhia Română”, a spus reprezentantul BOM.

Vladimir a expediat o scrisoare foarte dură Patriarhului Kirill, în care a afirmat că „lumea rusă” este străină valorilor naționale ale moldovenilor, care au rădăcini latine și se îndepărtează de Biserica Rusă, care blagoslovește războiul de invazie al lui Putin în Ucraina.

Ulterior, deputatul PAS Oazu Nantoi a venit cu o reacție și a spus că „trebuie să constatăm că în această scrisoare sunt aduse suficiente argumente, inclusiv faptul că procesele obiective din R. Moldova dictează înstrăinarea tot mai profundă a credincioșilor în raport cu pretinsele antivalori ale lumii ruse”.

Convocat pentru prima dată după scrisoarea dură a Mitropolitului Vladimir în adresa Patriarhului Kirill, Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova nu a luat nicio decizie ce ar sugera o eventuală despărțire de biserica rusă.

De menționat că, până la acest moment, peste 60 de preoți din Moldova au trecut la Mitropolia Basarabiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *