Sănătate

Mituri despre îngrijirea dinţilor

Într-adevăr există efectul de autocurăţare a dinţilor în momentul în care consumăm mere sau morcovi, însă noi consumăm şi alte produse. Acestea conţin glucide, acizi, taninuri, iar carnea, de exemplu, prin structura sa proteică este un mediu ideal pentru dezvoltarea microorganismelor în cavitatea bucală. Microorganismele duc la apariţia plăcii dentare care demineralizează şi înmoaie ţesutul dur al dinţilor, precedând apariţia cariilor.

De altfel, e greşită opinia că animalele nu suferă de carii. S-a constatat că până şi şoarecii, şi şobolanii, care vieţuiesc în preajma locuinţelor umane, au carii. De aceea, e necesar să curăţăm dinţii după fiecare masă!

№ 2: Curăţatul frecvent distruge smalţul dinţilor
Fals! Placa dentară apare deja peste 6 ore de la ultima curăţare a dinţilor, iar peste 48 de ore se transformă în tartru, care se înlătură foarte greu doar cu ajutorul periuţei de dinţi. Desigur că pentru o igienă orală impecabilă e necesar să alegeţi corect periuţa de dinţi şi să aveţi în vedere că dinţii se curăţă uşor şi atent nu mai puţin de 3 minute.

№ 3: Dinţii albi pot fi obţinuţi prin metode chimice de albire
Dinţii nu pot fi mai albi decât vi i-a oferit natura. Culoarea închisă a dinţilor e cauzată de factorii externi ca alimentaţia, fumatul, medicamentele, iar albirea chimică poate întoarce doar albul natural al dinţilor.


 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *