Actualitate

Moartea a șase diplomați ruși a dat naștere unor teorii ale CONSPIRAȚIEI

„Vitali Ciurkin, care avea 64 de ani, a fost spitalizat de urgență din biroul său de la Națiunile Unite pe 20 februarie: lui i s-a facut rau pe drum spre locul de muncă. La început s-a spus că Ciurkin a avut un atac de cord dar, după autopsie, expertii de la medicina legala au anuntat că este nevoie de o cercetare suplimentara pentru a stabili cauza morții. Un expert „a precizat că trebuie efectuata o analiza toxicologica”, scrie paginaderusia.ro.
Proiectul media Axios constată că moartea lui Ciurkin nu doar ca nu are explicatie dar, de asemenea, este surprinzător de asemănătoare cu moartea ambasadorul rus în India, Alexander Kadakin (în vârstă de 67 de ani), de pe 27 ianuarie, a consulului rus la Atena – Andrei Malanin (55 de ani), de pe 9 ianuarie și a diplomatului rus din New York, Serghei Krivov (63 de ani), în ziua alegerilor prezidențiale din SUA, pe 8 noiembrie.

Nu se stie functia exacta a lui Krivov, dar se presupune ca el se ocupa de protecția consulară, in special in fata interceptarilor efectuate de agențiile de informații americane. Toate cele trei decese au fost descrise ca fiind „atac de cord” sau rezultat al unei „boli tranzitorii”.

Urmatorii doi diplomați au murit de moarte violentă evidenta: ambasadorul rus în Turcia, Andrei Karlov, a fost ucis la Ankara la expoziția de fotografie pe 19 decembrie și, în aceeași zi, un alt diplomat, Peter Polscikov, a fost împușcat mortal în apartamentul său din Moscova.
„In plus, pe 26 decembrie, fostul ofiter superior KGB, Oleg Erovinkin, care a fost suspectat că a dat o mana de ajutor în alcatuirea dosarul cu informații compromitatoare pe numele lui Donald Trump, a fost găsit mort pe bancheta din spate a masinii sale”.

Erovinkin a fost asistentul șefului „Rosneft”, Igor Secin, când acesta a deținut funcția de viceprim-ministru al Guvernului rus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *