Moldova

Moldova a convenit un acord de liber schimb cu Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția

Moldova și țările Asociației Europene a Liberului Schimb, care include Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, au convenit să semneze un acord de liber schimb.

Negocierile dintre Moldova și cele patru țări europene, care nu sunt membre ale UE, au început în primăvara anului 2021. Părțile speră să semneze un acord de liber schimb înainte de vară.

Acordul vizează comerțul cu bunuri, serviciile, drepturile de proprietate intelectuală, concurența, achizițiile publice și dezvoltarea durabilă.

Acesta este primul acord de asociere europeană de liber schimb care cuprinde o secțiune separată privind comerțul electronic.

“Este foarte pozitiv faptul că avem un acord cu Republica Moldova, care contribuie la o cooperare economică durabilă, în ciuda războiului din Europa. Există un mare potențial de creștere a comerțului dintre Norvegia și Moldova”, a comentat ministrul norvegian al industriei, Jan Kristian Vestre.

Potrivit guvernului norvegian, principalele importuri din Moldova în Norvegia sunt mobila și textilele. Cele mai multe exporturi din Norvegia către Moldova sunt peștele și fructele de mare, precum și piesele de schimb și accesoriile pentru vehicule.

Sursa Eurointegration

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *