CSI / Rusia

Moscova susține că scandalul scurgerii de documente de la Pentagon ar putea fi o înscenare pentru a duce Rusia în eroare

Scurgerea documentelor secrete de la Pentagon ar putea fi o acţiune deliberată a SUA pentru a „înşela” Rusia, a declarat miercuri, 12 aprilie, Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de externe de externe, citat de TASS.

„Probabil că cineva este interesat să se uite la aceste documente, dacă într-adevăr sunt documente – ar putea fi un fals sau ar putea fi o scurgere intenţionată”, a declarat Riabkov. „Din moment ce SUA sunt parte la conflictul din Ucraina şi duc în esenţă un război hibrid împotriva noastră, este posibil ca astfel de tehnici să fie folosite pentru a-şi înşela adversarul, Federaţia Rusă”, a continuat acesta.

„Nu avem nicio poziţie”, a spus el. „Nu afirm nimic, ci doar admit că diferite tipuri de scenarii, modele, pot fi imaginabile în acest caz”, a precizat Riabkov.

„Aşa că este probabil mai bine lăsăm experţii să înţeleagă în ce măsură acest lucru poate corespunde realităţii”, a adăugat el.

Riabkov a admis că au mai existat situaţii în trecut în care documente autentice au ajuns în spaţiul public. „Acesta este un fapt. În ce măsură acest zgomot – publicarea şi toate celelalte – au temeiuri reale este o întrebare deschisă pentru mine personal”, a menţionat ministrul adjunct de externe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *