Eveniment

Nămolul acumulat în geotuburile de la staţia de epurare a fost ELIMINAT

Astfel, muncitorii de la SA „Apă-Canal Chişinău” (ACC) au evacuat circa 65 mii de metri cubi de nămol, potrivit directorului general al întreprinderii, Constantin Becciev.

În mod tradițional, evacuarea nămolului din geotuburi începe anual la sfârşitul lunii decembrie. Aceste lucrări se efectuează anume în sezonul rece pentru a evita răspândirea mirosului neplăcut. Totuşi, potrivit furnizorului, în primele zile de transportare a nămolului, la staţia de epurare, dar şi în vecinătate, pe o perioadă scurtă de timp, s-a răspândit miros neplăcut, fapt provocat de încălzirea bruscă a timpului şi a utilajului deja învechit.

Respectiv, directorul întreprinderii a menţionat că a fost luată decizia ca lucrările de transportare să fie intensificate, astfel angajaţii au lucrat în două schimburi. Ca rezultat, s-a reuşit evacuarea nămolului într-o perioadă de două ori mai scurtă. Nămolul evacuat a fost stocat în depozite speciale, care au fost construite pe teritoriul staţiei de epurare. Până la sfârşitul lunii, se va lucra la salubrizarea hărţilor şi a căilor de acces către magaziile unde este stocat nămolul.

Potrivit ACC, staţia de epurare activează mai bine de 40 de ani, utilajul fiind deja uzat.

Timpul.md via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *