Internațional

Navalnîi, despre interzicerea lui Donald Trump pe Twitter: Un act de cenzură inacceptabil, bsazat pe emoții și preferințe politice personale

Navalnîi susține că interzicerea lui Trump reprezintă un ”act de cenzură inacceptabil”, care s-a bazat pe ”emoții și preferințe politice personale” și că astfel de decizii sunt luate de ”persoane pe care nu le cunoaștem, în baza unei proceduri pe care nu o cunoaștem”.

Opozantul rus a punctat că Donald Trump ”a spus lucruri foarte iresponsabile”, dar că pentru acest lucru a plătit la alegerile din 3 noiembrie, atunci când nu a mai fost votat de cetățenii SUA.

Navalnîi a ironizat o eventuală explicație referitoare la încălcarea termenilor comunității Twitter spunând că el ”primește zilnic, de mulți ani, amenințări cu moartea, iar Twitter nu interzice pe nimeni”.

Liderul opoziției ruse a mai scris că Twitter, Facebook și Instagram au fost folosite ca ”bază pentru „fabrica de troli” a lui Putin și grupuri similare din alte țări autoritare” și că ”ucigași cu sânge rece precum Putin și Maduro” sunt lăsați să aibă conturi de Twitter.

Navalnîi a mai subliniat că acest precedent, de blocare a președintelui american pe Twitter, va fi folosit de liderii autoritari în momentul în care vor vrea să își reducă la tăcere adversarii:

”Acest precedent va fi exploatat de dușmanii libertății de exprimare din întreaga lume. Și în Rusia. De fiecare dată când trebuie să tacă pe cineva, ei vor spune: „Aceasta este doar o practică obișnuită, chiar și Trump a fost blocat pe Twitter”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *