Actualitate

Nesiguranța încă persistă în Ucraina: Analiștii nu confirmă retragerea trupelor rusești

Potrivit acestora, coloane de echipamente militare ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, ca și până acum, se deplasează la granița cu Ucraina, scrie The Insider.

Experții mai susțin că în ultimele zile au înregistrat noi transferuri de trupe.

„Am văzut această afirmație, dar până acum nu am văzut nicio schimbare „pe teren”. Acele coloane rămase care erau pe drum, ambele s-au mutat spre graniță (și nu de la ea) și s-au mișcat. Mai mult decât atât, există noi rapoarte despre plecarea de noi unități la frontieră, pe care le confirmăm în plus cu înregistrări video cu trenuri și date din baza de date a Căilor Ferate Ruse”, se arată în raport.

CIT a adăugat că conducerea militară rusă nu explică acum strângerea de trupe în regiunile Kursk, Belgorod, Bryansk. „Nu se știe dacă a fost într-adevăr planificată lansarea unei operațiuni împotriva Ucrainei”, a spus organizația.

Vă amintim că, astăzi, 15 februarie, Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele militare aflate la granița cu Ucraina, după exerciții, revin în garnizoanele lor militare. Totodată, în declarația reprezentantului oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse, generalul-maior Igor Konașenkov, se preciza că unitățile din Districtul Militar de Sud și Districtul Militar de Vest au început procesul de încărcare a tehnicii militare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *