Actualitate

Nicolae Timofti a promulgat Legea privind ajutorul financiar oferit de România Republicii Moldova

Acesta se referă la implementarea programului de asistență tehnică și financiară în Republica Moldova, în baza unui ajutor nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România.

Acordul, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, finanțează proiecte care contribuie la modernizarea infrastructurii, îmbunătățirea condițiilor de educație, creșterea capacității de reacție în situațiile de urgență şi dezvoltarea sectorului energetic din Republica Moldova.

15 milioane de euro vor fi alocate pentru proiecte din domeniul protecției mediului și schimbărilor climatice. Prin acest proiect se urmărește sprijinirea tranziției către o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon și promovarea adaptării la schimbările climatice în diferite sectoare.

Baza acestui ajutor reprezintă al treilea Protocol Adițional, la Acordul între ambele Executive privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova.

Domeniile de finanțare deja au fost stabilite iar prima tranșă urmează a fi transferată până la finele acestui an.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *