Actualitate

Noul punct de trecere a Dunării între România și Ucraina a fost inaugurat / Care a fost valoarea investiției

Un nou punct de trecerea a Dunării, exclusiv pentru mărfuri, a fost inaugurat miercuri dimineață, transmite Agerpres. Punctul de trecerea cu bacul face legătura între România (orașul Isaccea, Tulcea) și Ucraina (localitatea Orlovka, Odessa).

Amenajarea punctului de trecere a început acum doi ani și după numeroase impedimente legate de obținerea hotărârilor de Guvern, lipsa acordurilor între cele două stae și lipsa forței de muncă, au fost finalizate cu un bilanț total al cheltuielilor de 5,15 milioane de euro.

Lucrările au fost efectuate de societatea Navrom Bac SRL din Galați, care a acoperit majoritatea cheltuielilor, doar 1,15 milioane de euro din bugetul investiției fiind acoperit din fonduri nerambursabile.

Noul punct de trecere ușurează munca transportatorilor, micșorând timpul de așteptare la frontiere, costurile și lungimea traseului parcurs pentru a aduce mărfurile pe fiecare dintre cele două maluri. „Până în portul Constanţa, de exemplu, drumul se scurtează cu cel puţin 100 de kilometri” a declarat Reutvoi Stanislav, expeditorul internațional al unei firme.

https://punct.news 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *