Actualitate

Nu m-am scârbit destul

Recunosc, nu m-am gândit că ar trebui să-l întreb de asta, fiindcă mi-a fost de tot scârbă să-l întreb. Pe un ţăran amărât care nu ştie cum va ara ogorul, că motorina s-a scumpit (dar Televiziunea publică îl prezintă de zeci de ori pe zi pe Fâsu rânjind jalnic şi scuipând promisiuni, că şi-a început demult anul electoral!), zic, pe un biet ţăran cu creierii kremlenizaţi de putoarea sovietică l-aş putea întreba: de ce. omule, când de decenii nepoţii tăi învaţă în şcoli limba română, tu continui să-i spui moldovenească? De naţionalitate nu l-aş întreba, că-n sângele lui, de la 1812 încoace, a pătruns virusul ţarist rusesc, iar la şcoală învăţătorul fricos i-a spus că-i modovan, ca şi Ştefan-Voievod, iar românii au fost aliaţii lui Hitler şi Doamne fereşte! să nu pomenim de dânşii!

Iar eu continui să aştept când directorul antiromân al Naţionalului bălţean. Vlad Slavian, are să repună pe afiş spectacolul meu Ştefan-Vodă din legendă, pe care-l doresc copiii din oraş şi din satele limitrofe. Şi nu mai are niciun rost să aştept, fiindcă actualul Ministru a fost la teatrul nostru, dar să-l felicite pe directorul general cu prilejul că Dodon l-a făcut Artist al Poporului şi de-acum încolo, dacă se va angaja tamada la nunţi, cum a făcut-o trei decenii la rând, va putea să ceară de la miri biştari îndoit, că are epoleţii cei mai străluciţi pentru un artist.

Şi cum să mă mir numai, dar să nu mă scârbesc, când lista, ultima, cu regalii a lui Dodon e plină de nume de artişti, care-şi cinstesc cu „demnitate” Neamul?

Gheorghe Calamanciuc

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *