Actualitate

O navă a marinei ruse ar fi fost în zona sabotajelor de la gazoductele Nord Stream

O navă a marinei ruse, specializată în operațiuni subacvatice, a fost prezentă în apropierea locului în care au fost sabotate gazoductele Nord Stream – scrie, vineri, cotidianul danez Information, citat de agențiiile internaționale de știri.

Armata daneză a confirmat că are 26 de fotografii ale navei SS-750, dotată cu un minisubmarin, făcute în Marea Baltică cu patru zile înainte de exploziile de pe 26 septembrie 2022. La șapte luni de la avarierea acestor gazoducte strategice, care leagă Rusia de Germania, responsabilitatea atacului submarin rămâne un mister, în ciuda anchetelor penale deschise de investigatori germani, danezi și suedezi.

Respectatul cotidian american The New York Times specula, la începutul lunii martie, că în spatele sabotajului se află un „grup pro-ucrainean”, dar fără implicarea liderului de la Kiev, Volodimir Zelenski. Singura certitudine este că acest sabotaj este legat de invadarea Ucrainei de către Rusia, dar „este o afacere complexă” – explica, luna aceasta, un procuror suedez care participă la anchetă. „Principala noastră ipoteză este că în spatele acestui sabotaj se află un stat” – preciza sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *