Actualitate

O nouă pandemie? Grecia a raportat primul caz suspect de variola maimuţei

Un prim caz suspect de variolă a maimuţei a fost depistat în Grecia, la un turist englez, a anunţat sâmbătă organizaţia greacă de sănătate publică, scrie lefigaro.fr, preluat de News.ro.

Cetăţeanul englez şi partenerul său de călătorie au fost transferaţi la spital într-o cameră de izolare, a anunţat organismul grec într-un comunicat. Analizele de laborator ar trebui să confirme acest caz până luni.

Mai multe ţări occidentale, inclusiv Franţa, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Spania şi Suedia au identificat cazuri.

Variola maimuţei este o infecţie virală cu simptome uşoare, precum febra, dureri de cap şi erupţii cutanate. În general, cei infectaţi se vindecă în câteva săptămâni.

Transmiterea de la om la om poate rezulta din contactul apropiat cu secreţiile tractului respirator infectat, cu leziuni ale pielii unui subiect infectat sau cu obiecte contaminate recent cu fluide corporale sau materiale provenite din leziunile pacientului.

Cele mai recente cazuri din ţările occidentale au fost în rândul bărbaţilor care întreţin raporturi sexuale cu bărbaţi, a declarat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a declarat că doreşte să facă lumină asupra transmiterii virusului, în special în cadrul comunităţii homosexuale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *