Politică

OFICIAL! Noua majoritate parlamentară în R. Moldova este formată din ȘOR + PSRM + transfugi din PDM. Deputații lui Filip nu mai fac parte din majoritatea parlamentară

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a anunțat în ședința plenară a Parlamentului că fracțiunea PDM părăsește oficial majoritatea parlamentară. Astăzi, deputații lui ȘOR + PSRM + un grup de transfugi din PDM au votat împotriva chemării lui Chicu în fața Parlamentului, legiferând de facto constituirea unei nou majorități parlamentare. 


Tauber (ȘOR) a votat astăzi alături de PSRM pentru a nu-l chema pe Chicu în Parlament. Foto – iulie 2020

Pavel Filip a spus că PDM se retrage din majoritatea parlamentară, dar că va sprijini proiectele care sunt în beneficiul cetățenilor.

De asemenea, Pavel Filip a spus că alegerile prezidențiale au trecut, iar situația epidemică este alarmantă. El a propus ca situația epidemică provocată de COVID-19 să fie discutată în Parlament.

Parlamentul nu s-a întrunit în ședințe plenare timp de peste două luni, din 10 septembrie, iar între timp au avut loc alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, la care a învins Maia Sandu.

CAMUFLARE! Partidul ȘOR încearcă să-și ascundă numele – a fost creat grupul parlamentar „Pentru Moldova”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *