Politică

OFICIAL! Noua majoritate parlamentară în R. Moldova este formată din ȘOR + PSRM + transfugi din PDM. Deputații lui Filip nu mai fac parte din majoritatea parlamentară

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a anunțat în ședința plenară a Parlamentului că fracțiunea PDM părăsește oficial majoritatea parlamentară. Astăzi, deputații lui ȘOR + PSRM + un grup de transfugi din PDM au votat împotriva chemării lui Chicu în fața Parlamentului, legiferând de facto constituirea unei nou majorități parlamentare. 


Tauber (ȘOR) a votat astăzi alături de PSRM pentru a nu-l chema pe Chicu în Parlament. Foto – iulie 2020

Pavel Filip a spus că PDM se retrage din majoritatea parlamentară, dar că va sprijini proiectele care sunt în beneficiul cetățenilor.

De asemenea, Pavel Filip a spus că alegerile prezidențiale au trecut, iar situația epidemică este alarmantă. El a propus ca situația epidemică provocată de COVID-19 să fie discutată în Parlament.

Parlamentul nu s-a întrunit în ședințe plenare timp de peste două luni, din 10 septembrie, iar între timp au avut loc alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, la care a învins Maia Sandu.

CAMUFLARE! Partidul ȘOR încearcă să-și ascundă numele – a fost creat grupul parlamentar „Pentru Moldova”

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.