CSI / Rusia

Oficial! Xi Jinping va vizita Rusia săptămâna viitoare – Războiul din Ucraina, pe agendă

Kremlinul a confirmat că președintele Chinei, Xi Jinping, va vizita Rusia, în perioada 20-22 martie. El va sosi în Rusia, la invitația lui Vladimir Putin. În timpul vizitei sale, potrivit Kremlinului, vor fi semnate o serie de documente bilaterale importante, scrie Rador.

”În cadrul discuțiilor ruso-chineze la nivel înalt, vor fi examinate o serie de aspecte de actualitate ale dezvoltării ulterioare a parteneriatului multilateral și a cooperării strategice dintre Rusia și China. De asemenea, după cum se preconizează, părţile vor efectua un schimb de opinii în contextul aprofundării cooperării ruso-chineze pe arena internațională”.

Ministrul chinez de externe, Qin Gang, a confirmat, de asemenea, vizita lui Xi Jinping în Rusia

Astfel, în timpul vizitei sale în Rusia, Xi Jinping va face schimb de opinii cu Putin cu privire la probleme internaționale și regionale majore, a anunțat vineri Ministerul chinez de Externe.

Obiectivul vizitei este aprofundarea încrederii bilaterale, a declarat purtătorul de cuvânt Wang Wenbin la un briefing de presă.

Menționăm că dictatorul rus Putin l-a invitat pe președintele Chinei la Moscova, pe data de 30 decembrie 2022, în timpul convorbirilor purtate prin intermediul unei videoconferințe. Data exactă nu a fost atunci precizată, doar s-a limitat atunci doar la precizarea ”în primăvara anului viitor”.

Reuters a anunţat despre planurile lui Jinping de a vizita Moscova pe data de 3 martie.

Pe 13 martie, ”The Wall Street Journal” titra că, după o vizită în Rusia, președintele chinez intenționează să participe la o întâlnire în format online cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *