Eveniment

Oleg Voronin, nici banuit, nici invinuit

UPDATE. Oleg Voronin a depus doua plangeri la Procuratura Generala. Sefa Serviciului de presa al institutiei, Maria Vieru, a precizat pentru TIMPUL ca in prima reclamantul solicita sa fie investigat modul in care a avut loc scurgerea de informatii bancare confidentiale referitor la tranzactiile cu cardul sau personal. In cel de-al doilea demers, Oleg Voronin reclama Centrul Anticoruptie pentru ca i-ar fi incalcat prezumtia nevinovatiei prin felul cum a mediatizat audierea sa de catre ofiterii anticoruptie. O. Voronin se plange ca astfel ar fi exercitate presiuni asupra sa si a „Fincombank”-ului, unde este actionar si presedinte al Consiliului bancii.

E oficial. Directia generala urmarire penala a Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei (CCCEC) a inceput, pe 24 februarie 2010, urmarirea penala pe faptul spalarii de bani in proportii deosebit de mari si evaziune fiscala a intreprinderilor si organiza?iilor, in baza materialelor acumulate in privinta lui Oleg Voronin. Potrivit sefului adjunct al Directiei, Bogdan Zumbreanu, se invoca suma de 66 milioane lei.

In cadrul unei conferinta de presa de acum cateva minute, reprezentanti ai CCCEC au anuntat ca urmarirea penala a fost inceputa in baza articolelor 243 si, respectiv, 244 din Codul Penal al RM.

In acelasi timp, ofiterul de urmarire penala a afirmat ca, la moment, nicio persoana nu are calitatea de invinuit sau banuit in acest dosar.

Acesta a mai spus ca, din cauza rezonantei cazului respectiv, sunt examinate mai multe versiuni, dar nu a dat vreun exemplu. Totodata, Directia generala urmarire penala a CCCEC a informat ca in cadrul investigatiilor vor fi audiati si cetateni ai altor state.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *