Actualitate

OMUL SĂPTĂMÂNII: Dan Puric

Născut la 12 februarie 1959, Dan Puric este un actor şi regizor care s-a afirmat plenar în teatru şi film – în prezent, activează la Teatrul Naţional din Bucureşti. Spectacolele sale – Toujours l’amour, Made in Romania, Costumele, Don Quijote – au fost reprezentate în mai multe ţări. În film, a jucat rolul principal în coproducţia româno-sârbă Broken Youth, iar spectacolele sale de pantomimă au fost transmise de televiziunile BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt şi RTL Luxemburg.

Printre multiplele premii pe care le deţine se numără Premiul Academiei Române pentru realizările din cinema şi teatru şi Premiul UNITER pentru teatru nonverbal. Este şi Cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României” pentru servicii excepţionale în cultură.
În ultimii ani, Dan Puric se impune ca un iscusit eseist şi filosof. Astfel, în 2008, semnează cartea „Cine suntem”, iar în 2009 – „Omul frumos”, ambele volume reprezentând, de fapt, calea autorului spre credinţa ortodoxă. Cititorii TIMPULUI au avut posibilitatea să savureze din experienţa spirituală acumulată de eseistul român, atunci când am publicat în paginile noastre ample secvenţe din cărţile sale.

În această săptămână, Dan Puric a prezentat la Chişinău şi în alte localităţi ale R. Moldova o serie de conferinţe despre Omul Frumos, Cine Suntem şi Spiritul Răsăritean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *