Atitudini

UE și SUA își fac iluzii! Rusia în hotarele actuale nu poate fi democratică

Se aud din ce în ce mai multe cuvinte de speranță în Europa și în SUA cu privire la perspectiva unui nou sistem de guvernare de calitate, bazat pe democrație și pe statul de drept, după prăbușirea Rusiei lui Putin.

După schimbarea de regim din Rusia, nu vor veni imediat la putere lideri liberali, bazați pe valori, care vor înțelege amploarea daunelor aduse sistemului de drept internațional, ordinii mondiale și Ucrainei.

Valul de speranță este în creștere, dar salvarea Rusiei în interiorul vechilor sale granițe este în antiteză totală cu existența unei Rusii democratice.

Această țară nu a fost niciodată pe deplin federală, pentru că are un sistem central de guvernare rigid, care se bazează pe un aparat represiv. Prin urmare, fie Rusia nu va exista în interiorul vechilor granițe, fie Rusia nu se va baza pe un regim democratic.

Occidentul, care se teme de prăbușirea acestui imperiu malefic al secolului XXI, ar trebui să înțeleagă că nu prea are de ales. Este ori una, ori alta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *