Actualitate

OPINIE. Chicu demonstrează cu LUX de amănuntă cât de mult îi este în cot de această republică

Într-o postare pe o rețea de socializare, jurnalistul Vasile Munteanu scrie că este mirat de tăcerea premierului Ion Chicu la toate legile controversate votate în Parlament.

"Faptul că Dodon, în aceste zile, demonstrează cu lux de amănunte cât de mult îi este în cot de această republică, de oamenii acestei palme de pământ, o vede toată lumea. Altceva miră, tăcerea premierului Ion Chicu la toate legile controversate votate în Parlament, inclusiv astăzi.

Prin tăcerea sa, premierul demonstrează că nici măcar un simplu premier nu e. Are premierul acestei republici măcar un dram de demnitate, pe ultima sută de metri a aflării sale în fruntea Guvernului, să ia atitudine față de deciziile unei majorități parlamentare, care demult nu mai este rațională și votează legi care pun în pericol stabilitatea și liniștea în Republica Moldova?

Sau subordonarea oarbă a premierului față de Igor Dodon nu îi permite sa ridice capul și să semnaleze consecințele periculoase ale deciziilor populiste votate în Parlament? Nu are suficient curaj premierul Chicu să-și ia inima în dinți, să vorbească deschis și sincer despre bombele cu efect întârziat ale ultimelor decizii ale deputaților, ceea ce i-ar putea asigura măcar un pic șansa de a pleca din Guvern cu capul mai puțin plecat?

Aici mă refer la:

1. Reducerea vârstei de pensionare, ceea ce ar pune în pericol tot sistemul de pensii, ar pune presiune pe acesta, poate intra chiar în colaps, spun unii experți;

2. Anularea legii miliardului, în lipsa unei alternative, mai ales în condițiile în care niciun bănuț nu a fost recuperat din miliardul furat, și nimeni nu știe când se va întâmpla acest lucru, decizie care va genera inflație, depreciere, instabilitate financiară, pe scurt, va pune în pericol securitatea financiară a republicii.

O spun experții, nu eu. Lista unor asemenea decizii populiste și periculoase poate continua, dar mă opresc aici. Dl Chicu e un om competent în domeniul economic și financiar. Știe foarte bine consecințele nefaste doar ale acestor două decizii. Sau dacă știe că va pleca curând, măcar și potopul după el?", se întreabă jurnalistul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *