CSI / RusiaExterne

Orban nu susține noile sacțiuni UE împotriva Rusiei: Propunerea ar avea efectul unei „bombe atomice” asupra economiei

Ungaria nu poate susține noul pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei în forma sa actuală – care include un embargo asupra importurilor de țiței – a declarat Viktor Orban, vineri, premierul de la Budapesta, la un post de radio, potrivit Reuters.  

Viktor Orban a declarat că propunerea actuală a Comisiei Europene ar avea efectul unei „bombe atomice” asupra economiei Ungariei, potrivit sursei citate.

Premierul ungar a adăugat că Ungaria este gata să negocieze o nouă propunere, dacă aceasta ar fi în acord cu interesele Ungariei.

Miercuri, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus o interdicție asupra importurilor de petrol din Rusia, în cadrul unui nou pachet de sancțiuni.

„Astăzi vom propune interzicerea petrolului rusesc din Europa. Va fi o interdicție completă a importurilor din toată Rusia”, a declarat Ursula von der Leyen în Parlamentul European de la Strasbourg.

Dacă va fi aprobat de guvernele UE, planul va marca un punct de cotitură pentru blocul comunitar, care este dependent de energia rusă și trebuie să găsească surse alternative.

„Acest lucru înseamnă o interzicere totală a importului de petrol transportat pe apă și prin conducte, rafinat și nerafinat. Ne vom asigura că vom elimina treptat petrolul rusesc în mod sistematic, care să ne permită nouă și partenerilor noștri să ne asigurăm rute alternative de aprovizionare și să minimizăm impactul asupra piețelor globale. De aceea, vom elimina aprovizionarea cu petrolul rusesc nerafinat pe parcursul a 6 luni și produsele rafinate până la sfârșitul anului”, a mai precizat șefa executivului european.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Ungurii acestea ar trebui sa aleaga or Uninea Europeana prospera,
    or Rusia salbatica si saraca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *