Actualitate

PAS trimite procurorii și ofițerii CNA „acasă” la consilierii CMC ai Platformei DA și PSRM după votul înstrăinării terenului din fața Magazinului Unic

De asemnea, Marian afirmă că va sesiza și Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală pentru a se expune asupra decizie luată de cele două fracțiuni din CMC.

„Socialiștii lui Ceban, alături de luptătorii pentru „demnitate și adevăr”, consilierii Platformei DA, din Consiliul Municipal Chișinău, au votat proiecte de decizii halucinante, care vor prejudicia bugetul local cu zeci de milioane de lei. De exemplu, au votat o decizie prin care au vândut terenul de lângă UNIC (1.3 hectare) cu 2,1 milioane lei, adică de 19 ori mai puțin decât valoarea de piață. Iar unele opinii arată un preț chiar și de o sută de ori mai mic decât cel real. Furtul e atât de mare încât nici măcar comuniștii, partenerii de bloc ai lui Ceban, n-au votat. Consilierii PAS vor solicita Cancelariei de Stat să atace în instanță decizia consilierilor PSRM ai lui Ceban și PPDA. De asemenea, colegii vor face demersurile necesare la CNA, Procuratură, pentru a investiga acest caz deosebit de grav de prejudiciere a averii Chișinăului”, a anunțat deputatul.

Amintim că, la ședința de joi, 17 februarie a CMC, consilierii Platformei DA au votat împreună doar cu aleșii locali ai PSRM din Consiliu proiectul de decizie prin care au vândut terenul din fața Magazinului Unic la prețul de doar 130 de mii de euro, un preț mult mai mic decât cel real.

Partenerii de bloc politic ai PSRM, consilierii PCRM, precum și toate celelalte fracțiuni din CMC și consilieri nu au susținut acest proiect de decizie, însă voturile PSRM – 16 și cele ale Platformei DA – 11 au fost suficiente pentru ca să se aprobe o asemenea decizie.

Astăzi, 18 februarie, președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a venit cu o postare pe pagina sa de Facebook, unde le-a cerut consilierilor din CMC ai partidului condus de acesta, responsabili pe domeniul funciar să-și depună mandatul, doarece o asemenea decizie nu a fost consultată cu organele statutare ale formațiunii politice, fapt ce denotă că „votul acordat de consilieri nu reprezintă poziția Platformei DA”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *