Pateu de ficat de pui: o rețetă clasică
Clasicul pateu de ficat de pui îl puteți face cu ușurință acasă cu ajutorul unui blender și este mult mai gustos și mai sănătos decât cel din magazin.
Ingredientele sunt ușor de găsit: ficat de pui, ceapă, morcovi și unt. Pateul poate fi servit la micul dejun sau ca o gustare.
Ingrediente
ficat de pui – 500 g
ceapă – 1 buc.
morcov – 1 buc.
ulei vegetal – 2 linguri.
unt – 50 g
piper negru măcinat
nucșoară – un vârf de cuțit
coriandru – un vârf de cuțit
sare
Preparare
Îndepărtați vena ficatului de pui. Se clătește, se usucă cu un prosop de hârtie și se taie în bucăți.
Decojiți ceapa și tăiați-o în jumătăți de inele. Radeți morcovii pe o răzătoare.
Prăjiți ceapa în tigaie în ulei vegetal până devine translucidă, adăugați morcovii și prăjiți, amestecând până când se înmoaie. Puneți ficatul în legume și înăbușiți cu legumele la foc mediu timp de 20 de minute.
Lăsați amestecul să se răcească ușor. Adăugați untul moale, nucșoara, coriandrul, piperul și sarea. Prelucrați cu un blender de imersie până la omogenizare. Se pune în tavă și se răcește la frigider.
Poftă bună!