Război

Patru civili au fost uciși, iar alți șase au fost răniți, în urma atacurilor rusești în regiunea Donețk

Șeful Administrației Militare Regionale Donețk, Pavlo Kirilenko, a anunțat că patru civili au fost uciși ca urmare a atacurilor rusești din ultimele 24 de ore, iar alți șase au fost răniți, transmite Rador, cu referire la presa ucraineană.

Într-un raport publicat miercuri dimineața, oficialul precizează că au fost înregistrate două decese la Bahmut, unul în Ugledar și unul în Paraskoviivka. De la începutul invaziei la scară largă, în regiunea Donețk au fost uciși 1.339 de civili, iar alți 2.939 au fost răniți. Acest bilanț nu include victimele din Mariupol și Volnovaha, localități aflate sub ocupație.

În același timp, potrivit șefului Administrației Militare Regionale Harkov, Oleg Sinegubov, miercuri dimineață, armata rusă a lansat un nou atac asupra orașului Kupiansk. O persoană a fost rănită în timpul bombardamentelor.

„La ora 07:30, inamicul a tras, din nou, la Kupiansk, rănind un bărbat de 60 de ani”, a scris oficialul pe Telegram.

Sinegubov a mai menționat că, marți seara, ocupanții ruși au continuat să tragă asupra localităților de graniță din raioanele Kupiansk, Ciuguev și Harkov.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate lovituri – cel mai probabil două rachete S-300 – asupra satului Șipovatove, din raionul Kupiansk. Rachetele au căzut lângă Casa de Cultură din localitate, însă nu au fost raportate victime.

În satul Dvoricina, raionul Kupiansk, în urma bombardamentelor de marți, au fost avariate o clădire a Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență și o mașină a unității de pompieri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *