Actualitate

Patru români au fost răniţi în atentatele de la Bruxelles. Un bilanţ anterior anunţa trei români răniţi

"În continuarea informaţiilor transmise până la acest moment referitor la cetăţenii români afectaţi în atentatele de la Bruxelles, vă informăm că a fost identificat un al patrulea cetăţean român rănit. Acesta este minor şi se află în prezent sub îngrijiri într-o unitate spitalicească, asistat de un membru al familiei", se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Anterior, MAE anunţase că trei cetăţeni români au fost răniţi în atentatele care au avut loc, marţi, la Bruxelles, precizând că dintre aceştia doi se află în spital, iar unul a fost deja externat. Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Bruxelles s-a deplasat la spitalele din Bruxelles, pentru a le acorda cetăţenilor români răniţi asistenţa necesară în astfel de cazuri.

Celula de Criză a MAE, prin intermediul Ambasadei României în Regatul Belgiei, rămâne în legătură permanentă cu autorităţile locale şi continuă verificările. 

O echipă consulară mobilă din cadrul Celulei de Criză a MAE se va deplasa miercuri, la Bruxelles, pentru a întări capacitatea de asistenţă consulară a ambasadei.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziţia cetăţenilor români precum şi rudelor acestora următoarele contacte telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2344 1658, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *