Social

Percheziițile efectuate de CNA la PIF Giurgiulești al ANSA: 7 persoane, plasate în arest la domiciliu, iar patru – sub control judiciar

Judecătorii de instrucție s-au expus asupra demersurilor procurorilor privind arestarea celor 11 persoane, reținute de Centrul Național Anticorupție (CNA) în dosarul ANSA, Giurgiulești. Magistrații i-au plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe șeful Postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și pe șase subalterni, iar în privința a patru inspectori a fost aplicat controlul judiciar, transmite Ziarul de Gardă.

Astfel, în privința arestaților la domiciliu, instanța a dispus Biroului de probațiune aplicarea brățării de monitorizare, anunță CNA.

Unsprezece angajați ai ANSA au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri. Cele 11 persoane au fost reținute pe 30 martie, în urma perchezițiilor efectuate la Postul de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al ANSA de către ofițerii CNA și procurorii din cadrul oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție (PA), în cadrul unor dosare, pornite pe fapte de corupere pasivă.

Funcționarii sunt învinuiți de perceperea plăților ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

Potrivit materialelor acumulate, sumele obținute per tură se ridicau la 15 mii de lei – bani percepuți la posturile de traversare a frontierei de stat Giurgiulești-Reni și Giurgiulești-Galați. Mai multe sume de bani, în diferită valută, au fost ridicate în cadrul perchezițiilor.  

Anterior, într-o reacție oficială, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a declarat că „va colabora activ cu organul de urmărire penală în partea ce ține de investigarea angajaților Postului de Inspecție la Frontieră (PIF) Giurgiulești, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *