CSI / Rusia

Peste 100.000 de ruşi pro-Putin şi 23.000 împotrivă

De asemenea, simultan se desfăşoară un miting în susţinerea lui Putin, la care s-au reunit peste 100.000 de persoane.

În faţa mulţimii vor lua cuvântul lideri ai opoziţiei, între care fondatorul partidului Iabloko (dreapta), Grigori Iavlinski şi reprezentanţi ai societăţii civile, după ce protestatarii care au placat de la staţia de metroul Oktiabriskaia vor ajunge în piaţa Bolotnaia, unde la 14,00 ora Moscovei (10,00 GMT) va începe mitingul.

Participanţii poartă panglici albe, devenite simbol al alegerilor corecte şi scandează "Putin, afară din Kremlin" şi "Rusia fără Putin", ca şi la precedentele manifestaţii anti-Putin, din luna decembrie, declanşate după alegerile parlamentare câştigate de partidul de guvernământ, Rusia Unită. Alţi protestatari s-au înarmat cu pancarte cu mesaje echivoce "Put in trash" sau "Dacă te vei comporta urât în viaţa aceasta, în cealaltă viaţă vei ajunge în Rusia".

"Sperăm că vocea noastră va fi în sfârşit auzită de putere. Dorim alegeri corecte şi ca Putin să plece. Nici de Medvedev nu avem nevoie. (…) Sincer vorbind, la momentul actual nu văd o alternativă, nu ştiu cine ar fi mai potrivit la putere", a precizat Elena Vladimirovna, 66 de ani. "Suntem pentru alegeri corecte, pentru că voturile noastre au fost furate la parlamentare. Ne-am săturat de corupţia creată de Putin, vrem un sistem capabil să schimbe echipa acestuia. Este nevoie de o înnoire a puterii", a afirmat un alt protestatar.

Un elicopter survolează piaţa Bolotnaia la mică înălţime, în condiţiile în care la manifestaţie sunt aşteptaţi 50.000 de participanţi.

Un miting în susţinerea lui Putin, la care, potrivit poliţiei, s-au reunit peste 100.000 de persoane se desfăşoară concomitent, la Poklonaia Gora. Asupra bugetarilor s-au făcut presiuni pentru a merge la această manifestaţie, încurajată şi de premierul Vladimir Putin, potrivit unor informaţii apărute în presă, scrie Agerpres.

via Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *