Actualitate

Pierderile armatei ruse în ultimele 24 de ore: un elicopter Mi-28H, 9 drone, 19 tancuri, 20 de blindate și două rachete de croazieră

Forțele armate au lovit un elicopter Mi-28H, șapte UAV-uri Orlan, două UAV-uri Avantpost și două rachete de croazieră. Nouă atacuri inamice au fost respinse în regiunile Donețk și Luhansk, nouăsprezece tancuri, douăzeci de vehicule blindate, șase vehicule și o unitate de echipament ingineresc inamic au fost distruse, scrie duminică dimineață Statul Major al Armatei ucrainene.

În direcția Basarabiei, situația rămâne tensionată. Formațiunile armate din regiunea Pridnistrovsk din Republica Moldova și unitățile grupului operativ militar rus sunt în plină pregătire de luptă.

Inamicul își continuă agresiunea armată la scară largă împotriva Ucrainei, fără a înceta acțiunile ofensive în zona de operare estică, în vederea stabilirii controlului complet asupra teritoriului regiunilor Donețk, Luhansk și Kherson și menținerea coridorului terestru dintre teritoriile desemnate și Crimeea.

Rușii lovesc puternic – O bombă a lovit un buncăr cu 90 de persoane în apropiere de Lîsîceansk; 6 morţi în Prîvillea

O bombă a lovit sâmbătă o şcoală dintr-un sat situat în apropierea oraşului Lîsîceansk din estul Ucrainei, potrivit informaţiilor oferite de oficialii locali, transmite dpa preluat de agerpres.

Este vorba de ultimul buncăr rămas al comunităţii, unde aproximativ 90 de persoane s-au refugiat din cauza luptelor care s-au dat sâmbătă.

Eforturile de salvare sunt în curs de desfăşurare, aproximativ 30 de persoane aflându-se încă sub dărâmături. Nu există informaţii despre morţi sau răniţi.

Totodată, cel puţin şase civili au murit în oraşul Prîvillea din estul Ucrainei după bombardamentele forţelor ruse, potrivit unui mesaj distribuit de oficialii locali pe Telegram.

Printre morţi se numără cel puţin doi copii, potrivit mesajului. Alte 12 persoane au fost rănite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *