Actualitate

PLDM: Facem apel către președintele Republicii Moldova să respecte prevederile constituționale și legale dând dovadă de responsabilitate în identificarea unui candidat la funcția de prim-ministru, care să facă față crizelor actuale

Constatăm că încrederea cetățenilor în instituțiile statului este mai mică ca niciodată. În rezultatul politicii de dezbinare a societății, discursurilor de ură, criticii excesive și a angajamentelor populiste promovate de unele partide parlamentare, am ajuns într-o criză politică, sanitară, economică și socială fără precedent.

Cetățenii Republicii Moldova au devenit captivii unei lupte acerbe pentru putere, de dragul confortului propriu și nu în exercitarea menirii sale firești de a activa în interesul cetățenesc. Divizarea societății, dezbinarea și ura, nu pot servi drept temelie pentru consolidarea unei societăți prospere.
Atenționăm actualele partide parlamentare, că atât o guvernare de cartel pentru păstrarea intereselor oligarhice ale lui Dodon, Șor și Plahotniuc, cât și lipsa unei guvernări atât de necesară oamenilor și înglodarea în perioada imediat următoare în procese electorale necontrolabile, trebuie asumate responsabil.

Considerăm că o guvernare, din care face parte Șor, nu poate aduce beneficii cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de numele persoanei pe care o înaintează la funcția de prim-ministru. Practicile coalițiilor încropite pentru menținerea intereselor personale sau de grup trebuie curmate. În cazul în care, majoritatea anunțată PSRM-Șor ajunge la guvernare, noi ne rezervăm dreptul la acțiuni de protest.

Facem apel către președintele Republicii Moldova să respecte prevederile constituționale și legale dând dovadă de responsabilitate în identificarea unui candidat la funcția de prim-ministru, care să facă față crizelor actuale.

PLDM a atenționat de nenumărate ori că acest Parlament a fost ales în baza unui scrutin electoral defectuos și își reiterează poziția că alegerile anticipate sunt necesare, dar nu cu orice preț, mai ales în lipsa unui guvern funcțional. În calitate de partid pro-european care a obținut regimul liberalizat de vize, a obținut Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, dar și a asigurat deschiderea deplină a Republicii Moldova către occident constatăm că retorica anti-PLDM continuă să fie la fel de mincinoasă și agresivă precum în perioada lui Plahotniuc.
După suportul nostru, acordat procesului de consolidare a forțelor proeuropene, și după opoziția asumată în Parlamentul precedent în care liberal-democrații erau ,,vânați”, arestați, intimidați, persecutați, astăzi se încearcă o nouă culpabilizare prin care să ne facă responsabili de acțiunile iresponsabile ale lor.

Facem apel către cetățenii Republici Moldova, să fie prudenți și să nu se lase amăgiți de grija fățarnică a coaliției monstruase anunțate în Parlament. De asemenea, solicităm cetățenilor să nu creadă orbește promisiunilor populiste promovate de cei care nu au capacitatea de a asigura o guvernare eficientă.
Considerăm că este imperios necesar inițierea unui dialog sincer între toate forțele politice pro-europene și întreaga societate pentru depășirea acestei situații fără precedent și pentru relansarea parcursului european.

PLDM își trasează drept obiectiv imediat consolidarea forțelor în vederea pregătirii pentru un nou scrutin parlamentar, menit să ofere Republicii Moldova o guvernare responsabilă.

Statul trebuie guvernat după legi și nu după bunul plac al cuiva.

Declarația Biroului Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *