Ultima oră

Poetul Ion Hadârcă va fi președintele PLRM

Tatiana Potîng a spus că PLRM va avea doi 2 co-președinți și 7 vicepreședinți. Președintele, co-președinții și vicepreședinții vor fi aleși prin vot secret.

„Nu cred că vor fi foarte mari surprize la Congres. Noi avem un parcurs deja de mai bine de jumătate de an și s-au evidențiat anumite personalități. E destul de ușor de ghicit cam cum vor sta lucrurile. Opiniile în general sînt focusate pe dl. Ion Hadîrcă, Președintele fracțiunii PLRM. Ne-am convocat, am stat la sfat cu poporul și s-a profilat această candidatură la funcția de Președinte al PLRM”, a spus Tatiana Potîng.

Ea a comunicat că votarea se va face pe bază de alternativă, iar contracandidații lui Ion Hadîrcă ar putea fi deputații Ana Guțu sau Oleg Brodug. Ea a evitat să spună ce funcție va ocupa personal în PLRM.

La Congres vor participa 1600 delegați care reprezintă 16 000 de solicitanți de a adera la partid. Imnul PLRM va fi cîntecul scris de Ion Hadîrcă „O libertate, sfîntă libertate”, care anterior a fost al Partidului Liberal.

Deja luni, membrii PLRM vor merge la Ministerul Justiției pentru a depune documentele necesare pentru înregistrare.
 
Sursa: tribuna.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *