Externe

Poliția l-a prins pe ultimul participant la atentatele teroriste din Paris. Interpol cere întărirea granițelor

În acest timp, el s-a ascuns mai ales în cartierul Molenbeek din Bruxelles, fiind protejat de o întreagă reţea de complici.

„Este o lovitură importantă dată organizaţiei teroriste DAESH în Europa. Aceste rezultate sunt semnificative, dar nu înseamnă că am încheiat lupta dusă permanent împotriva terorismului. Nivelul ameninţărilor rămâne extrem de ridicat”, a spus Bernard Cazneuve, ministrul francez de Interne.

Salah Abdeslam este singurul dintre autorii atentatelor din 13 noiembrie de la Paris care a scăpat cu viaţă. În ultimul moment, el nu şi-a mai detonat centura cu explozibili pe care o avea asupra sa.

Teroristul, care a fost internat din cauza rănilor suferite în asaltul de vineri, a ajuns în arest, alături de alţi patru complici.

Preşedintele francez a declarat de la bun început că vrea ca acesta să fie judecat la Paris. Iar dorinţa sa a fost împărtăşită şi de oficialii de la Bruxelles.

În același timp, Interpol a recomandat statelor europene să întărească granițele. Criminaliștii cred că arestul lui Abdeslam va determina pe alți teroriști să părăsească Europa. Recomandarea respectivă a fost trimisă în toate statele unde agenția are birouri. Multe state-membre ale UE au sporit deja securitatea la hotare, în contextul fluxului mare de migranți. 

Amintim că în noapte de 14 noiembrie 2015, în Paris au avut câteva atentate teroriste care au luat viața a 130 de oameni. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *