Social

Poliția și Procuratura încearcă mușamalizarea unui caz de omor?

Autorul scrie că la volanul mașinii era un polițist din Telenești, care a părăsit locul faptei imediat după impact. Totodată, acesta menționează că șoferul este Alexei Bujnița, care ar fi finul de cununie al șefului de poliție din Telenești, Ion Furtună, iar ultimul l-ar avea ca naș pe șeful Poliției Rutiere din oraș. Ca rezultat, apropiații tânărului decedat se arată îngrijorați că timp de aproape o lună, de la evenimentul nefericit, încă nu sunt clare circumstanțele producerii accidentului. Aceștia bat alarma și spun că persoanele din anturajul vinovatului încearcă să demonstreze că de vină, de fapt, a fost pietonul lovit mortal.

Scrisoarea primită la redacție este semnată de un om pe nume Alexandru Petric, care susține că locuiește în orașul Ungheni. În urma unor cercetări, n-am reușit să identificăm această persoană, dar am decis să ne documentăm pe marginea cazului descris, iar informațiile pe care le-am aflat au depășit toate așteptările.

Pe 8 martie curent, pe traseul Bălți-Sărăteni, în apropiere de localitatea Bănești, din raionul Telenești, a fost lovit mortal un pieton. Ulterior s-a adeverit că acesta era cetățean român, avea puțin peste 20 de ani și trăia în concubinaj cu o moldoveancă. Persoana care era la volanul mașinii ar fi fost Alexei Bujnița, pe atunci polițist la IP Telenești. Îndată după accident, șoferul a plecat de la locul faptei, iar în câteva minute pietonul accidentat grav la cap s-a stins din viață în brațele femeii care îl însoțea. De altfel, în ziua următoare, bărbatul ar fi scris cerere de demisie și tot atunci ar fi plecat din cadrul inspectoratului de poliție.

„Ei vor încerca să iasă basma curată”

Concubina tânărului accidentat mortal este Tatiana Jarovlea, care e însărcinată în luna a opta. În timpul impactului, femeia era la câțiva metri de iubitul său și spune că mașina care l-a lovit se deplasa cu o viteză destul de mare.

„În acea zi am sărbătorit 8 martie. Am râs toată ziua și ne-am distrat. Recunosc că am consunat ambii băuturi alcoolice, dar nu într-atât, încât să nu ne putem ține pe picioare. El chiar m-a luat în brațe de câteva ori. Cu câteva clipe înainte de accident, el a rămas puțin în urmă să-și aprindă o țigară, iar eu când am întors capul, am văzut cum îl lovește mașina. După impact, șoferul a mers mai departe, iar eu am rămas în drum și am văzut cum bărbatul vieții mele se stinge din viață”, povestește îndurerată Tatiana.

Femeia se teme că nimeni nu va fi pedepsit pe marginea acestui caz, iar procurorii vor încerca să dea vina pe iubitul ei decedat. Mai mult, aceasta spune că nu are dreptul să participe la anchetă în calitate de succesor și asta, pentru că relația ei cu cetățeanul român nu era oficializată.

„Eu știu că șoferul mașinii este finul comisarului de poliție din Telenești și ei vor încerca să iasă basma curată. Noi suntem oameni simpli. Eu am un copil în burtă și îmi este greu să găsesc dreptatea, când ai de-a face cu asemenea oameni”, subliniază disperată femeia.

A ajutat-o să transporte corpul neînsuflețit în România

Tatiana Jarovlea recunoaște că Alexei Bujnița a ajutat-o să transporte corpul neînsuflețit al iubitului ei în România, unde acesta a și fost înmormântat. Ea spune că Alexei i-a dat bani să facă cumpărăturile necesare pentru funeralii, dar nici până acum nu și-a cerut iertare pentru ceea ce a făcut.

Conform spuselor tinerei, cetățeanul român a fost lovit la tâmpla stângă, avea o rană care se întindea de la nas până sub bărbie și mâna stângă era ruptă. Prin urmare, femeia presupune că bărbatul a decedat în rezultatul loviturii la cap și a hemoragiei interne.

Femeia ne-a mărturisit că, la aproape o lună după accident, procurorii n-au stabilit încă nimic. Totodată, doar după ce zilele trecute Tatiana s-a prezentat la Procuratură a aflat că, pentru a putea figura în anchetă ca simplu reprezentant, are nevoie de procură care ar confirma că trăia împreună cu bărbatul accidentat mortal.

Tatiana Jarovlea și tânărul din județul Vaslui trăiau împreună de un an de zile.

A părăsit locul accidentului, dar a revenit

Nicolaie Burduja, adjunctul procurorului raionului Teleneşti, spune că a auzit despre acest accident, dar subliniază despre Alexei Bujnița că după ce a plecat de la locul cu pricina acesta a revenit. Conform procurorului, Bujnița a argumentat că a fost nevoit să meargă mai departe pentru că avea copiii în mașină și aceștia s-au speriat. Totodată, adjunctul Burduja menționează că expertiza la alcoolemie nu a identificat urme de alcool în sângele fostului polițist, iar în aceeași noapte acesta a depus mărturii la poliție.

Pe de altă parte, adjunctul procurorului Teleneşti evidențiază că pietonul accidentat era într-o stare avansată de ebrietate, iar indicatorul a arătat că acesta avea în jur de trei promile de alcool în sânge.

Nu oferă informații concubinei, pentru că este o persoană străină

Procurorul care anchetează acest caz este Mihai Chipăruș din or. Telenești. Acesta spune că situația este investigată de Procuratură, pentru că figurează un fost polițist, care, în timpul săvârșirii accidentului, era încă angajat la IP Telenești. Omul legii a declarat că Alexei Bujnița este bănuit pe marginea a două cauze penale: părăsirea locului accidentului și săvârșirea unui omor din imprudență.

Faptul că femeia cu care locuia bărbatul decedat nu figurează ca succesor legal, procurorul îl explică prin aceea că nu există un document oficial care să confirme că cei doi trăiau împreună. Mai mult, Chipăruș menționează că nu este obligat să ofere informații concubinei, pentru că ea este percepută ca o persoană străină. Prin urmare, cei care se ocupă de acest caz așteaptă să vină rudele bărbatului din România care vor figura în anchetă ca succesori legali.

Mihai Chipăruș nu a dorit să specifice dacă la locul accidentului a fost observată vreo urmă care ar demonstra că automobilul a încercat să frâneze și nici nu a comunicat dacă pietonul sau șoferul erau în stare de ebrietate sau nu. Ca motiv, acesta a menționat că divulgarea acestor date ar putea prejudicia ancheta.

Este finul șefului de poliție din Telenești

Șeful IP Telenești, Ion Furtună, a menționat că știe despre aceasta. El recunoaște că Alexei Bujnița este finul său, dar spune că Procuratura se ocupă de acest caz și stabilește toate circumstanțele în care s-a produs accidentul, iar el și nimeni alții nu au nicio legătură cu toate aceste investigații.

Contactat de TIMPUL, fostul polițist Alexei Bujnița a refuzat să vorbească despre ceea ce s-a întâmplat în seara de 8 martie 2014, iar la apelurile ulterioare, în general nu a reacționat. În prezent, bărbatul este cercetat de Procuratură pentru omor din imprudență și părăsirea locului accidentului. Acesta este căsătorit și are doi copii.

Notă! Potrivit avocaților, pentru părăsirea locului accidentului, persoana riscă să plătească o amendă, să lucreze în folosul comunității sau să stea la închisoare până la doi ani. Totodată, pentru săvârșirea omorului din imprudență, omul declarat vinovat riscă de la 3 la 7 ani de pușcărie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *