Actualitate

Poliția spaniola: Mafia rusă și politicieni din partidul lui Putin spălau bani la aceeași ”spălătorie”

Politia spaniola a percheziționat 19 adrese. De asemenea, a fost dispus sechestrul asigurator asupra a 192 de imobile din Reus, Salou si Cambrils. „Retinutii (șase ruși, un ucrainean si avocatul sau spaniol) sut acuzati de spălare de bani pentru beneficiari, lista carora include mafiile de la „Tambov”și „Taganskaya”- două dintre cele mai puternice din lumea interlopa a Rusiei.

De asemenea, potrivit anchetatorilor, rușii care conduceau ”spalatoria” avea „relatii excelente cu politicienii din țara lor de origine”. „Există dovezi că demnitari din Moscova ai partidului de guvernământ Rusia Unită au fost de mai multe ori oaspeții infractorilor din Spania în week-end. Numele politicienilor au fost mentionate în cazurile de corupție la nivel inalt în Rusia” – precizeaza El Mundo.

Potrivit anchetatorilor, rușii au creat o instituție de credit în scopul spălării banilor, prin achiziționarea de bunuri imobiliare. „Responsabili de rețea erau doi cetățeni ruși, care au creat infrastructura criminala și de multe ori au venit în Tarragona pentru a verifica activitatea subordonaților”, – se spune în articol.

În plus, politistii spanioli au găsit o legătură între cartelurile de droguri din Columbia si reteaua de spalare de bani. „Anchetatorii au identificat contacte cu interpusi profesionisti care aveau legaturi cu cartelurile de droguri columbiene „Kali” și „Medellin”- subliniază ziarul spaniol. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *