Social

Polițiștii moldoveni și polonezi vor desfășura exerciții de securitate pe teritoriul R. Moldova

Începând de luni, 1 mai, și timp de o săptămână, pe teritoriul Republicii Moldova va fi desfășurat un exercițiu comun de antrenament a polițiștilor moldoveni împreună cu angajații poliției din Polonia.

Astfel, în cadrul acestui antrenament comun, va fi implementat un nou stil de exerciții și tehnici speciale, inclusiv cu elicopterul, transmite Știri.md.

Acțiunile au drept scop creșterea eficienței modului de pregătire și desfășurare a acțiunilor și misiunilor,  evaluarea nivelului de pregătire al angajaților Brigăzii de Poliție, cu destinație specială „Fulger”, a Inspectoratului General al Poliției. 

De asemenea, testarea noilor tactici, tehnici și procedee de acțiune, precum și asigurarea securității și exersarea acțiunilor, în contextul Summit-ului european care va avea loc în Republica Moldova, un eveniment care solicită mult profesionalism.

Așadar, MAI se adresează cetățenilor să evite răspândirea informațiilor eronate și să se informeze doar din surse sigure.

Din GMSS-CPE fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI; Serviciul de Protecție și Pază de Stat; Serviciul de Informații și Securitate; Ministerul Apărării; Procuratura Generală; Autoritatea Aeronautică Civilă; Administrația Națională a Penitenciarelor. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *