Actualitate

PREJUDICII DE PROPORŢII. Procurorii anticorupţie au pornit o urmărire penală privind înstrăinarea Casei Presei şi fostei cantine a Guvernului

Potrivit procurorilor, administratorul "Casa Presei" a semnat trei contracte de locaţiune cu administratorii ai unor societăţi comerciale prin care le-a transmis în posesiune şi folosinţă temporară 1.406 de metri pătraţi din suprafaţa imobilului. Ulterior, în baza unor contracte adiţionale, suprafaţa dată în locaţiune a fost mărită până la 1.766 de metri pătraţi. Peste jumătate de an, în ianuarie 2019, Agenţia Proprietăţi Publice a aprobat vânzarea Casei Presei cu preţul de 16.250.000 de lei, cei trei agenţi economici devenind proprietari ai imobilului.

Nereguli similare au fost constatate şi în procesul de înstrăinare a unor spaţii care au aparţinut fostei cantine a Guvernului. În ianuarie 2019, Agenţia Proprietăţi Publice a aprobat vânzarea imobilelor contra sumei de 9.000.000 de lei, la cererea agentului economic.

Potrivit procurorilor, darea în locaţiune şi înstrăinarea imobilelor au avut loc cu derogări de la legislaţia în vigoare, iar persoanele responsabile de săvârşirea faptelor menţionate au comis abuz în serviciu, cauzând un prejudicii în proporţii considerabile intereselor publice.

https://www.publika.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *