Actualitate

Premierul Chicu ar urma să demisioneze la 24 decembrie, după ce Maia Sandu va prelua mandatul de președinte

„Luând în considerare faptul că acest guvern este susținut de către partidul Șor, cred că este de onoarea domnului Chicu să-și prezinte demisia. Eu aș fi procedat așa”, a declart Filip la un post TV.

„Eu cred că el va demisiona pe data de 24 decembrie. Se vorbește prin târg despre acest lucru și cred că este logic”, a adăugat Pavel Filip.

„Dacă mergem pe formula că premierul și-a dat demisia și a plecat, altcineva nu acceptă să facă interimatul. Rând pe rând, toți miniștrii vor părăsi Guvernul. Atunci este valabilă formula în care nu se înaintează niciun premier, nici un cabinet de miniștri. Să așteptăm trei luni de zile ca să vină acest termen care este prevăzut de către Constituție, să mergem la alegeri anticipate, să dizolvăm Parlamentul și să mergem la alegeri anticipate. Ce se va întâmpla cu această țară nu doar trei luni de zilele, dar ulterior 2-3 luni după alegeri și urmează negocierile pentru o coaliție. Vom avea peste 6 luni de zile fără guvern”, a menționat fostul premier.

„Pe deoparte, suntem de acord cu alegerile anticipate, pe de altă parte, trebuie să vedem din ce poziție mergem și cum pregătim alegerile anticipate parlamentare. Noi deseori vedem imagini cum sunt demolate clădirile mari vechi, prin explozie controlată și clădirea cade fără a deteriora nimic în jur. Așa trebuie organizate alegerile parlamentare anticipate pentru a nu dăuna Republicii Moldova și cetățenilor”, a precizat liderul PDM.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *