CSI / RusiaInternațional

Premierul indian i-a spus lui Putin: „Epoca de astăzi nu este o eră a războiului”

Vineri, premierul indian, Narendra Modi i-a spus lui Vladimir Putin că acum nu este o epocă de război, securitatea alimentară, a îngrășămintelor și a combustibililor fiind printre preocupările majore ale lumii în prezent, relatează Reuters.

„Știu că epoca de astăzi nu este o eră a războiului și am vorbit cu dumneavoastră la telefon despre acest lucru”, i-a spus Modi lui Putin în marja unui summit al blocului de securitate regională din Uzbekistan, adăugând că democrația, diplomația și dialogul mențin lumea unită.

Putin a declarat că a înțeles preocupările lui Modi cu privire la războiul din Ucraina.

„Cunosc poziția dumneavoastră cu privire la conflictul din Ucraina și știu despre preocupările dumneavoastră. Vrem ca toate acestea să se încheie cât mai curând posibil”.

Menționăm că Putin, care s-a întâlnit cu liderul chinez, Xi Jinping în cadrul summitului, a recunoscut miercuri, 14 septembrie, îngrijorările Beijingului cu privire la război.

Modi și Putin au discutat în marja reuniunii Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS), ai cărei membri permanenți, în afară de India, includ China, Rusia, Pakistan, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan.

„Comerțul nostru este în creștere, datorită livrărilor dumneavoastră suplimentare de îngrășăminte rusești pe piețele indiene, care au crescut de peste opt ori. Sper că acest lucru va fi de mare ajutor sectorului agricol din India”, a declarat Putin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *