CSI / RusiaUE / Nato

Președinta Comisiei Europene, reacție fermă după discursul virulent al lui Putin: „Anexarea ilegală proclamată de Putin nu va schimba nimic. Toate teritoriile ocupate ilegal sunt pământ ucrainean”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a avut vineri, 30 septembrie, o reacție fermă, la capătul discursului virulent al președintelui rus, în contextul anexării a patru regiuni ale Ucrainei.

„Anexarea ilegală proclamată de Putin nu va schimba nimic. Toate teritoriile ocupate ilegal de invadatorii ruşi sunt pământ ucrainean şi vor face întotdeauna parte din acest stat suveran”, a afirmat preşedintele CE.

Vladimir Putin a declarat vineri, în cadrul unei ceremonii organizate la Kremlin, că populaţia din cele patru regiuni, Herson, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk, a făcut o alegere istorică pentru generaţiile viitoare, referindu-se la rezultatul referendumurilor care, conform Rusiei certifică dorinţa de anexare, transmite Ziarulnational.

El susține că vrea să negocieze pacea cu Ucraina, amenințând, pe de altă parte, că regimul de la Kiev va trebui să respecte ”voinţa poporului”.

„Ne vom proteja teritoriile folosindu-ne toate forţele şi vom face totul pentru securitatea oamenilor”, a avertizat Putin.

Putin şi liderii pro-ruşi din cele patru regiuni au semnat decretele de anexare la Rusia în aplauzele celor prezenţi. Discursul preşedintelui rus, în care anunţă anexarea celor patru teritorii, rostit în faţa elitei politice de la Kremlin, a început cu o întârziere de 15 minute.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *