ExterneROMÂNIA

Președintele Franței a ajuns în România. Avionul lui Macron a aterizat pe Aeroportul Otopeni

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a aterizat sâmbătă dimineața la București. Este o vizită scurtă, de doar câteva ore, timp în care avionul care îl aduce pe oficialul francez din China face o escală tehnică, scrie Euronews.ro.

Va fi o escală de 2-3 ore, pentru ca avionul să alimenteze, timp în care Macron poate părăsi aeronava. Salonul prezidențial a fost pregătit pentru ca Emmanuel Macron să fie întâmpinat de o delegație formată din reprezentanți ai ambasadei Franței la București și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe.

Din informațiile Administrației Prezidențiale, președintele României, Klaus Iohannis nu va fi prezent la aeroport pentru a se întâlni cu Emmanuel Macron.

Pro TV România precizează că avionul prezidențial a aterizat pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 08:15. Liderul Franței nu va părăsi aeroportul, urmând să meargă la salonul oficial.

Vă amintim că liderul francez a efectuat zilele acestea o vizită de lucru în China. El a avut o întrevedere, miercuri, și cu președintele chinez Xi Jinping. Ulterior, cei doi oficiali au îndemnat la negocieri de pace cât mai rapid, pentru a pune capăt Războiului rus în Ucraina.

De asemenea, cei doi președinți de state au respins orice recurs la arma nucleară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *