Actualitate

Președintele Iohannis către diplomaţii români | Integrarea europeană a Republicii Moldova – să fie pe primul plan

„Veţi continua să acţionaţi pentru consolidarea parteneriatelor bilaterale. Parteneriatul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova continuă să fie pe primul plan, care urmăreşte apropierea de UE, chiar dacă nu este deloc uşor”, a spus Klaus Iohannis în faţa diplomaţilor români.

Liderul de la Cotroceni a dedicat un capitol aparte preşedinţiei României la Consiliul uniunii Europene care va fi preluată la 1 ianuarie 2018.

„Parcurgem un moment dificil, care impune un angajement mai puternic al statelor europene. România este pe deplin angajată, la cel mai înalt nivel, în acest efort comun european, iar asumarea preşedinţiei este o provocare, dar, în acelaşi timp, pentru noi, o mare oportunitate. Avem ocazia de a demonstra, pentru prima dată de la momentul aderării, cum traducem în fapte viziunea politică a ţării noastre. Că avem abilitatea de a gesiona agenda Consiliului în vederea identificării poziţiilor comune. Că avem capacitatea de a reprezenta Consiliul în dialogul cu celelalte insitutţii europene. Că avem capabilitatea de a facilita dialogul cu partenerii săi externi. Timp de 6 luni, interesul naţional al României va fi acela de a lucra pentru consolidarea UE”, a adăugat Iohannis.

Preşedintele României i-a primit astăzi la Palatul Cotroceni, pe şefii de misiuni şi consulii generali, cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

Sursa: tvrmoldova.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *